• Bestellen Oeganda CD

Muziekschool Oeganda

Muziekschool Oeganda

Sinds 2012 ben ik als "Chief Administrator" nauw betrokken bij het lokaal opgerichte “Talent Development Initiative” in Bombo e.o. te Oeganda. Ik steun hierbij de activiteiten rondom het onderwijs, sociale ondersteuning en bescherming van kwetsbare kinderen in Oeganda door middel van muziek, dans en drama. Met mijn bijdrage in de vorm van advies, lesmateriaal, fondsenwerving en het opnemen van een CD met lokale muzikanten, hebben we er in 2015 een fantastische nieuwe muziekschool kunnen bouwen en opzetten! Daarnaast werk ik samen met de lokale muziekleraren aan het opzetten en verbeteren van een muziektheorie pakket.

Zelfvoorzienend

Met de steun probeer ik zo veel mogelijk de lokale leraren en jongeren te activeren om zelf door te pakken. Natuurlijk is even dat steuntje nodig bij de opstart, dat advies van hoe je dingen kunt aanpakken (en geloof me, andersom kunnen wij ook wat leren :) ), het delen van ervaring en kennis, en natuurlijk die financiële ondersteuning daarbij. Maar in plaats van elk jaar een vast bedrag te sturen, kun je ook zorgen dat de leraren en leerlingen van de muziekschool de kennis en middelen krijgen om elk jaar lokaal een CD op te nemen die we dan hier in Nederland uitmixen, mooi verpakken en verkopen en waarvan de opbrengst volledig naar de muziekschool gaat. En ondertussen heeft de lokale muziekleraar ook het aantal betaalde optredens met zijn eigen TDI Brassband bij bruiloften, begrafenissen, feesten, campagnes, en andere gelegenheden in Oeganda aardig weten op te voeren. Met de opbrengsten steunt de muziekleraar ook (voor zover mogelijk) het reguliere onderwijs van "zijn" kinderen. Kijk, dat bedoel ik met zelfvoorzienend, met een beetje steun :).

Foto impressies

Bezoek Oeganda Ferry de Jong
Op Bezoek
(2012 en 2014)
Bouw Muziekschool Oeganda
Bouw Muziekschool
(2014-2016)
Opnames CD TDI Oeganda Road To The Future
Opnames CD
(2014)

Met uw steun kunnen we nog meer!

Uw donaties zijn altijd welkom en worden absoluut goed besteed! Denk aan nieuwe en betere lesboeken, geld voor nieuwe instrumenten, onderhoud van de muziekschool, uniformen voor de brassband, meer onderwijs (ook regulier) en steun voor de kinderen, et cetera.

CD TDI Oeganda Road To The Future

Van de CD "Road To The Future" die we in 2014/2015 in Bombo hebben opgenomen, zijn nog exemplaren beschikbaar! Heerlijke, vrolijke, zomerse, Afrikaanse muziek en uw geld is een fantastische inkomsten voor de muziekschool. Als muzikant kant ik oprecht en met trots zeggen dat het echt een goede CD is geworden, geen hoempa hoempa goede doelen muziek om in de kast op te bergen, maar lekkere muziek van goed niveau.

U kunt de CD "Road To The Future" voor slechts 10 euro HIER bestellen, dan stuur ik 'm u zo spoedig mogelijk toe, zodat hij in de cd-speler van uw auto zit zodra de zomer hier in Nederland begint (en je weet nooit hoe lang die duurt).

Neemt u gerust CONTACT met mij op voor verdere vragen.

Namens alle leerlingen van de muziekschool enorm bedankt!

Docerend en Uitvoerend Musicus
Arrangeur Componist
KvK 66647460