•  Aanvragen Gratis Proefles

Pianoles

Wilt u of uw kind de prachtige wereld van piano of keyboard spelen ontdekken? Wilt u misschien uw oude hobby weer oppakken of uw spel verder ontwikkelen? Zowel beginners als gevorderden, zowel kinderen als volwassenen, kunnen bij mij terecht voor piano of keyboard lessen, als beginner of om hun vaardigheden op dit instrument en in de muziek verder uit te bouwen.

Piano leren spelen

Bij het geven van pianoles gaat het mij om meer dan alleen het aanleren van speel- en oefentechnieken, notenschrift, theorie en studeermethoden. Juist het ontdekken, de beleving, de expressie en het plezier hebben in het spelen staan bovenaan. Bij de lessen maak ik, met name bij jonge beginnende leerlingen, gebruik van verschillende lesmethoden zoals die van John Thompson, Hal Leonard, auditieve methoden en de principes van Edwin E. Gordon. Hierna gaan we over op boeken en stukken uit verscheidene genres, aansluitend bij de ontdekkingstocht, ambities en interesses van de leerling. Vanaf het begin wordt er niet alleen gericht op notenschrift, theorie en techniek, maar juist ook op aspecten en vaardigheden zoals gehoor, samenspel, improvisatie, beleving, harmonie en ritme, maar bovenal het plezier in het spelen en musiceren, omdat dat voor mij de belangrijkste motivator is bij het bespelen van een instrument die ik graag probeer over te brengen. Ik vind het heerlijk om te zien hoe zowel kinderen als volwassenen op die manier een nieuwe wereld ontdekken waar zoveel in te beleven is.

Aansluiting op persoonlijke wensen

Ik sluit altijd zo veel mogelijk aan op persoonlijke interesses, wensen en doelen. Zo kunnen de lessen bijvoorbeeld, indien gewenst, gericht worden op een bepaald genre of specifieke nummers, of juist op een brede verkenning van verschillende genres, op improvisatie of het samenspel in een band, of bijvoorbeeld op het bespelen van de piano of het keyboard als begeleidingsinstrument bij koren, met andere muzikanten of solo-zangers door specifiek aan de slag te gaan met akkoorden.

Locatie

De lessen kunnen worden gevolgd bij de leerling thuis aan huis in de regio Rotterdam, of bij de docent thuis aan de Jonker Fransstraat te Rotterdam (centrum/rubroek).

Les vormen

Er zijn verschillende les vormen mogelijk: wekelijks 30 minuten of wekelijks 40 minuten en voor volwassenen is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een strippenkaart van 10 lessen van 40 minuten, welke dan in overleg kunnen worden opgenomen/ingepland. Voor jonge/beginnende kinderen worden wekelijkse lessen van 30 minuten geadviseerd. Voor oudere/gevorderde kinderen en volwassenen zijn wekelijkse lessen van 40 minuten aanbevolen. Instromen is het hele jaar door mogelijk.

Tarieven

U kunt bij mij al pianoles volgen voor slechts €20 per les.
Kijk op mijn Tarieven pagina voor informatie over de bij de verschillende les vormen en leeftijden behorende tarieven.
Klik HIER voor het aanvragen van een gratis proefles.

Informatiepakket

Een compleet overzicht van alle informatie omtrent de pianolessen (opbouw cursusjaar, vakantieperiodes, les vormen, mogelijkheden, locaties, tarieven en voorwaarden) vindt u in mijn Informatiepakket Pianolessen.

Advies

Natuurlijk kan ik u ook adviseren of helpen bij de aanschaf van een geschikte digitale of akoestische piano of keyboard.

 

Neemt u gerust CONTACT met mij op voor verdere vragen.

Docerend en Uitvoerend Musicus
Arrangeur Componist
KvK 66647460